Långfredag

 

När jag var barn var långfredagen en lång dag… eftersom dagen skulle präglas av sorg.  Fram till 1969 fanns ett förbud mot offentliga nöjesetablissemang att hålla öppet. Då var affärer, restauranger och danslokaler stängda. Dagen präglades av stillhet. Jag har faktiskt svaga minnen av det.

Allmän frid skulle råda och traditionen var att man skulle undvika onödiga aktiviteter och måltiderna bestod av enkel mat. Inte minst för barnen, som inte fick leka, kunde dagen upplevas som ovanligt lång och tråkig. Många barn var tvungna att vara finklädda, vilket dock även gällde andra helger. Sveriges Radio spelade kristna sånger.

Mamma berättade just att när hon satt och stickade åt oss hemma hos mormor, var mormors kommentar: ”Ska det där vara nödvändigt”.

 

 

 

Min långfredag har bestått av pyssel med blommor, lite städning och fotografering samt en stund i stan och fika med vän.

 

.

Ett fång med liljor och lite kvistar, massor med ljus och fin musik. En stilla lugn långfredag men med musik jag tycker om och absolut inte stillasittande.

Ljus i massor och lite stök i köket får avsluta min fredag.

Annonser

Författare: Carinas Photolifestyle

Välkommen till Carinas photolifestyle, en inspirationssida i bilder. Vi alla har olika sätt att varva ner och samla energi. Jag använder mig av min kamera sådana stunder. Jag vill gärna dela med mig av mina bilder och hoppas att ni ska finna lite inspiration och energi genom dem. Jag önskar att jag hade mer tid till att fotografera och göra något av mina bilder. Några event har jag också varit med på, och fotograferat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s